به گزارش خبرگزاری کرامت؛ «روایت اول» اصطلاحی رسانهای است که به تلاش رسانهها برای جذب مخاطب بیشتر از طریق سرعت و دقت زمان ارائه خبر و تحلیل گفته میشود؛ یعنی چه کسی اولین روایت از واقعه یا رخدادی را با چه مهارتی نقل کند. بررسیها و پیمایشهای علمی نشان میدهد که روایت اول ضریب نفوذ بیشتری در اذهان و افهام مردم دارد و با نوعی مقبولیت و مشروعیت همراه است؛ حتی اگر با مهارت هم دروغپردازی شده باشد.
فوت مهسا امینی مصداق و مثال جدید روایت اول است. با این که دروغ بود اما با آرایشی که در رسانه پیدا کرد، توانست به تعبیر یکی از براندازان خارجنشین، به اسم رمز آشوب و اغتشاشات سال جاری تبدیل شود. در نقد و آسیبشناسی رسانههای خودی در جنگ رسانهای دشمنان گفته شد، ضعف اصلی در تأخیر روایت اول بوده است. یعنی با وجود دسترسی به اسناد پزشکی و دیگر مستنداتی که اگر در اختیار رسانه قرار میگرفت و به موقع به مردم منتقل میشد، خیلی از دروغها خنثی میشد و اسباب حضور خیابانی برخی از مردم را فراهم نمیکرد.
این تجربه به قیمت گرانی حاصل شد اما امروز میبینیم که از آن در رخدادهای اخیر به خوبی استفاده شد. رسانهها و مسئولان بخشهای مربوطه در جنگ روایتهای اخیر مرتبط با دو حادثه حمله با انگیزه خانوادگی و شخصی به سفارت آذربایجان و حمله پهپادی به اصفهان خوب عمل کردند و با روایتی درست، به موقع و اقناعی و منطقی جلوی جوسازی رسانههای معاند را گرفتند. همزمان با وقوع انفجاری ضعیف در حد ترقهبازی در یک مرکز صنعتی و دفاعی در اصفهان، اکانتها و شبکههای اجتماعی وابسته به جریان معاند و نفاق اقدام به خبرسازیهای دروغ و متعدد از منظرهای مختلف باورپذیر پیرامون این رخداد کرده بودند که فصل مشترک همه آنها این بود که فضای امن زندگی مردم را ناامن جلوه بدهند و این تصویر وارونه را از داخل ایران بسازند که در ایران عملیاتهای ترویستی به راحتی انجام میشود و در پشت صحنه آنها هم نهادهای حاکمیت و دولتی قرار دارند. اما رسانههای خودی با ورود بههنگام و واکاوی ابعاد مختلف خبرها توانستند روایتگری اول و به موقع را ارائه و طراحیهای فتنهگون دشمنان را خنثی کنند.
نکته مهم در این دو واقعه، ارائه روایت اول در زمان طلایی خودش بود که فرصت موجسواری و روایتسازی دروغ و خلاف واقع را از ضدانقلاب و خبرسازان ساکن در تیرانا(منافقین) گرفت. کاری که در این دو حادثه اتفاق افتاد، الگوی خبری و تحلیلی درستی برای مصاف رسانهای ما با دشمنان در صحنههای آینده است.
(فتح الله پریشان)
« خبرگزاری کرامت، راوی حقیقت »
در عصر فریب، در روزگاری که با جنگ روایتها توسط امپراطوریهای رسانه ای رو به رو شده ایم در زمانی که حقیقت را به گردباد میسپارند تا دیده نشود و در دنیایی که خاموشی را برای تاریکی میخواهند ما شمعی برافروخته ایم تا سر آغاز روشنایی گردیم، صدای بینوایان شدهایم تا روایت کنیم حقیقت را...
دفتر مرکزی خبرگزاری در محل ساختمان مرکز اطلاع رسانه و رسانه های نوین مجمع جهانی کرامت است.
تمامی فعالیتهای «خبرگزاری کرامت» در مسیر آگاهی بخشی و برای تعالی بینش است، این خبرگزاری زیر مجموعهای از مرکز اطلاعرسانی و رسانه های نوین «مجمع جهانی کرامت» بوده و فعالیت های آن با هماهنگی آن نهاد معظم صورت میگیرد. ضمنا بروندادها و محصولات متنوع رسانه ای این مجموعه حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه بوده و فعالیت های آن متاثر از تشکیلات مومنانه مجمع جهانی کرامت و تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.